nedelja, 12. december 2010

Cankar 2010 - Kot že stokrat, kot še nikdar!

                               
Nisva se veliko zmotili, ko sva kot komentar prejšnjemu postu napisali, da v ponedeljek pričakujemo, da vržemo streho Cankarja v zrak. Ha, in res smo jo, vsi in skupaj!


Sicer je prva polovica vseh treh koncertov minila predvsem v  znamenju Drevoreda, kjer smo se se zasanjano, včasih počasi, spet drugič poskočno sprehajali skozi le-tega. Na koncu nas je vsakič počakal Vlado z bendom, kjer nam je nato postregel še z drugo polovico koncerta. V soboto in nedeljo, je namesto Livia Morasina nastopil acapella band Insingizi iz Zimbabveja. Trije mladeniči, ki jih je Vlado opisal kot »young, talended and brown«, so Gallusovo dvorano spremenili v številčen zbor z magično energijo in pridihom Afrike. Bilo je res nepopisno, kako so se številni glasovi prepletali po Gallusovi dvorani od tretjega balkona pa vse do odra. Na odru se je potem zvrstilo kar 22 glasbenikov in vzdušje večera se je samo stopnjevalo. V ponedeljek pa je po pesmi  Lahko bi zletela, publika kar poletela na noge, da bi še lahko ujela nekaj tistih sanj, ki so jih z nami delili Vlado, Mali bogovi, Beltinška Banda, Gal Gjurin, Severa Gjurin, Livio Morasin, Insigizi in Eleksej Ermakov .


Koncerti v Cankarjevem domu so bili fantastični in mogoče je že sama magičnost tistega tedna pripomogla kaj k temu. V začetku decembra je vsekakor nekaj v zraku. 8 decembra se je leta 1943 rodil Jim Morrison istega dne leta 1980 pa umrl John Lennon. In kot je rekel sam Lennon » You don't need anybody to tell you who you are or what you are. You are what you are!«, in na koncertih v Cankarju smo bili vsi točno tisto kar smo in kar smo želeli biti - navsezadnje pa smo le leteli in ujeli sanje.


Tisti, ki vam je »uspelo« zamuditi prav vse letošnje koncerte v Cankarjevem domu pa imate v decembru še kar nekaj možnosti, da Vlada še letos ujamete na enem izmed njegovih koncertov po Sloveniji.  Če pa zamudite tudi to priložnost, pa je vedno le klik stran Vladov novi Youtube kanal, z zbranimi vsemi njegovimi videospoti in ujetimi trenutki s koncertov. 


Ne pozabite leteti!

Vanja & Kaja

Ni komentarjev:

Objavite komentar