nedelja, 5. december 2010

Cankar, prvič

Včeraj smo naredili prve korake skozi Drevored in otvorili letošnjo sezono koncertov v Cankarjevem domu.

Prvi koncert je bil enostavno enkraten! Take sproščenosti tako za odrom, na odru in pa v publiki na prvih koncertih v "Cankarju" midve še nisva doživeli. Letos je band odlično razpoložen, nove pesmi z Drevoreda so v središču in so nedvomno popestrile repertuar, publika pa je že pri prvi pesmi pokazala kako težko je čakala novo ploščo. Gostje so seveda dodali svoje, Severa je bila kot vedno čarobna, Livio Morasin pa rock'n'roll. Na preostalih dveh koncertih pa se že veselimo še banda Insingizi, ki bodo v Cankarja prinesli še malo Afrike.

Prava reportaža z najine strani pride po ponedeljku, za "teaser" pa članek v Delu: http://www.delo.si/clanek/131533.

Foto: Blaž Samec / Delo

Če nas je že prvi koncert, ko se Vlado in band še "ogrevajo" in ko je publika še vedno malo sramežljiva, vrgel na rit, si lahko predstavljate kaj nas šele čaka?

Nekaj kart za ponedeljek še je. Nasvet dneva: Get one!  

Vanja & Kaja

1 komentar:

  1. Ja super je blo ja!!! Izjemna energija vseh v bendu, prijetna dinamika, včasih nežno in tiho, včasih rockersko, odlične Galove orgle in trobenta, mogočen Vladov glas in odlične nove pesmi!!

    Pa zelo razpoložena publika smo bili ja!! Jaz sem zelo glasno pel vsakič ko je Vlado to želel od nas nas in včasih sem tudi dvignil melodijo in ko sem to naredil v Tvoje jutro, me je moj prijatelj Gau odobravajoče pogledal!! Mogoče sicer ni bilo najbolj pametno peti čez glasno glasbo, ker imam v petek svoj koncert, ampak glas je ostal vredu! Dovolj o tem, da ne bom delal reklame!

    Skratka v publiki smo si naredili žurko in smo navdušeno prepevali, sploh pa, ker je to Vlado od nas velikokrat pričakoval!! Vlado se vedno počuti del svoje publike, pevec ki čuti svoje poslušalce in njihove duše in nas zato vedno znova privabi!!

    Izjemen glas, besedila in tudi precej melodij(ne napiše vseh Tomas) gotovo uvrščajo Kreslina med največje slovenske glasbenike vseh žanrov!!
    Publika, ki je kar ne zmanjka in kritiki, to lepo potrjujejo.

    Vlado je skratka genij, ki je poleg vsega vedno znal najti še odlične sodelavce!!

    OdgovoriIzbriši